18.12.2014r. uczniowie Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych pracowali jak pszczółki, aby przygotować na tegoroczny kiermasz świąteczny szopki i choinki z pierników.
Ich trud nie poszedł na marne! Wykazując się wspaniałą pracą i pomysłowością, wspartymi fachową wiedzą ze szkolnych zajęć, przygotowali? ... wyczarowali! – nie tylko, że smakowite, przepyszne pierniki, ale prawie małe dzieła sztuki, wyjątkowo pięknie ozdobione i starannie, tradycyjnie zapakowane!
Podczas tego kiermaszu nasze szkolne stoisko prowadziły uczennice:
Iwona Auguścik, Karolina Pijewska , kl. III TŻ/TG
oraz
Wiktoria Dzienniak, Paulina Rokita, kl. II TOR/TAK.
Opiekunem piernikowej akcji kiermaszowej była p. A. Szyjer, nauczyciel przedmiotów zawodowych technikum.
Nie zapominajmy, że w poszukiwaniu Ducha Świąt dopełnieniem jest
rodzima tradycja kulinarna…