jOstatnie miesiące starego roku okazały się bardzo pracowitymi dla uczniów Technikum Żywienia. Mieli oni okazję stawić czoła wielu poważnym wyzwaniom kulinarnym.

Już w listopadzie przygotowywali imprezę z okazji otwarcia łącznika pomiędzy naszą szkołą, a PCKR - to był ich debiut! Zachęceni pochwałami ze strony przybyłych gości, rozpoczęli przygotowania do uroczystości wręczenia stypendium Prezesa Rady Ministrów dla uczniów z trzech powiatów: włoszczowskiego, koneckiego i jędrzejowskiego. Impreza miała miejsce w Domu Kultury we Włoszczowie. Uczniowie przygotowali barek kawowy oraz stół szwedzki, na którym gościł bigos, sałatki: jarzynowa, gyros i grecka, caprese, półmisek wędlin, deska serów, jajka faszerowane i inne smakołyki. Kolejnym doświadczeniem dla młodych adeptów sztuki kulinarnej było podsumowanie unijnego projektu Leonardo da Vinci. Uczniowie serwowali kawę, herbatę, a do nich sernik, szarlotkę oraz kruche babeczki, które na stałe już zagościły w szkolnym menu. Czas mijał bardzo szybko. Zbliżały się Święta Bożego Narodzenia i … wypiek pierniczków świątecznych oraz pięknych choinek piernikowych, które cieszyły się powodzeniem na kiermaszu świątecznym w Domu Kultury. Trzeba przyznać, że wszystko to wydarzyło się dzięki dużemu zaangażowaniu uczniów Technikum Żywienia i nowoczesnej, dobrze wyposażonej pracowni gastronomicznej.

 

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - https://zs2wloszczowa.pl/images/kasia_t/zywienie