Jeżeli jesteś osobą pozytywnie nastawioną do ludzi,

 akceptujesz usługowy charakter Twojej przyszłej pracy,

 przyłącz się do nas i zostań kelnerem.  

01

 

 

 

 

 

 

 

TECHNIKUM W ZAWODZIE KELNER

                       

                      [ 4 letni cykl nauczania ]

 

Zdobędziesz umiejętności:

  • kompleksowej obsługi konsumenta,
  • prowadzenia dokumentacji sprzedaży i rozliczeń kelnerskich,
  • serwowania potraw i napojów,
  • przygotowania sali konsumpcyjnej do obsługi kelnerskiej,
  • nakrywania stołów z uwzględnieniem pory dnia i składanego zamówienia,
  • nakrywania stołów z wykorzystaniem elementów dekoracyjnych,
  • udzielania konsumentowi informacji dotyczących jadłospisów, przyjmowania i rejestrowania zamówień.

Uzyskasz kwalifikacje w zawodzie:

  • TG.10– Wykonywanie usług kelnerskich
  • TG.11 – Organizacja usług gastronomicznych

 

Gdzie znajdziesz zatrudnienie:

  • hotele i pensjonaty
  • restauracje
  • kawiarnie
  • ośrodki wypoczynkowe
  • zakłady uzdrowiskowe
  • agroturystyka
  • catering i inne
02

 

 

Dodatkowym atutem tego zawodu jest praca w ciągłym kontakcie z ludźmi. Pozwoli Ci to rozwijać  różne umiejętności, poznawać zwyczaje, kulturę różnych narodów, pogłębiać umiejętności językowe.

 

ZAPRASZAMY

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Źródło: pani Barbara Czyżewska
Redakcja: Lidia Jurek i Joanna Ziental